SES Lab

Prof. Dr. Aslı Taşbaşı

Prof. Dr. Aslı Taşbaşı, Işık Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı’dır. Prof. Dr. Taşbaşı, iktisat doktora derecesini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden almış, doktora tez araştırmasını TÜBİTAK bursu ile İsveç’te Lund Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlamıştır. 

Prof. Dr. Taşbaşı, 15 yılı aşkın süredir çevre ve doğal kaynaklar iktisadı alanında çalışmakta, bu alanda lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermektedir. Çevre ekonomisi alanındaki çalışmaları UNESCO bursu ile ödüllendirilen Prof. Dr. Taşbaşı’nın, yenilenebilir enerji, suya erişim, temiz su ve sanitasyon, iklim adaleti, sürdürülebilir dış ticaret ve iktisadi büyümenin çevre üzerindeki etkilerini ele alan ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, editörlüğünü yaptığı uluslararası kitapları ve yazarı olduğu kitap bölümleri bulunmaktadır. 

İklim krizinin iktisadi boyutu ile ilgili çeşitli akademik toplantılarda konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Aslı Taşbaşı, SES Lab tarafından düzenlenen Yeşil Ekonomi Seminerleri’nin moderatörlüğünü ve laboratuvarın yayınlarının editörlüğünü üstlenmektedir.